Veckobrev

• V45

Maria Westerlund2017-11-10

Hej!

Igår fick vi oväntat besök av statsminister Stefan Löven, vilket var spännande för våra elever.  Många i klassen fick hälsa på honom när han steg ur bilen. Tre av våra elever fick följa med och vara med på hans pressträff som han hade i en av Treklangens lokaler.

Tänk på att vädret har blivit kallare nu så det är viktigt att eleverna har kläder så  de kan vara ute på rasten utan att frysa.

I matematiken fortsätter vi att befästa multiplikationstabellerna. Som vi skrivit tidigare får ni gärna öva hemma. Alla elever har ett konto på elevspel där man kan öva på multiplikation. Det finns även appar man kan ladda ner om man har tillgång till en surfplatta eller smartphone. Har man inte tillgång till det så kan man få övningar på papper av oss, kontakta oss gärna.

På SO:n har vi börjat jobba med religion, där vi jobbar med den samiska religionen som är en naturreligion.

Denna vecka har vi jobbat med läsförståelse och återberättande text när vi har svenska. Vi kommer även börja jobba med läsförståelse i engelska. På engelskan har vi jobbat med mat.

Alla som jobbar med klassen märker att den går framåt, konflikterna blir färre och går lättare att lösa. Vi ser att eleverna går framåt kunskapsmässigt och att det är en större trygghet i klassen. Det vi märker är att eftermiddagarna är lite jobbiga för eleverna så det är bra/ok om de äter någon frukt på eftermiddagen.

På måndagar erbjuder vi läxhjälp för fyrorna mellan 14-15, där kan man få hjälp med läxor, jobba ikapp om man varit sjuk eller känner att man vill öva extra på något. Det finns en lärare

Närvara.

maria.westerlund@uppsala.se

anna.persson2@uppsala.se

Veckans kom ihåg:
    Måndag: Badkläder, läxhjälp(för de som vill)

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Idrottskläder, artikelläxa

Fredag: Idrottskläder, engelskaglosor

Mvh Anna, Sara, Shemo och Maria

• V. 36

Maria Westerlund2017-09-08

Hej!

Nu har vi hunnit in i september. Vi börjar komma in i vardagen. Men då det skett lite schemaändringar ska vi se över schemat så det stämmer. Så fort vi har det klart kommer vi skicka hem det med eleverna. En ändring som vi kan meddela er om att på måndagar slutar eleverna 13:45 istället för 14:30.

I klassrummet jobbar vi väldigt strukturerat och gör på samma sätt varje dag. För att eleverna ska veta vad som kommer ske varje dag.

I svenskan har vi jobbat med läsförståelse. Nästa vecka kommer vi att jobba med grammatik och hur vi gör när vi skriver en text.

I matematik har vi precis börjat med problemlösning.  På SO:n fortsätter vi med Vikingarna och på NO har vi kollat närmare på örat och hörseln.

På idrotten har eleverna tränat på friidrott inför Valsätradagen den 15 september.

Det har blivit en ändring när det kommer till föräldramötet. Föräldramötet kommer vara den 12 september men kl. 19 inte 18:00 som vi skrev tidigare. Vi kommer börja med en kort presentation från vår nya rektor och det kommer ske i matsalen. Matsalen ligger vi simhallen. Föräldramötet är endast för er vuxna, så denna gång får eleverna stanna hemma. Vi skickar med en separat inbjudan som ska tillbaka till skolan.

Den 12 september kommer även 4:orna att fotograferas. Då kommer vi både ta gruppbilden och de enskilda bilderna.

Bildresultat för höst uppsala

maria.westerlund@uppsala.se