V45

Maria Westerlund10 november 2017

Hej!

Igår fick vi oväntat besök av statsminister Stefan Löven, vilket var spännande för våra elever.  Många i klassen fick hälsa på honom när han steg ur bilen. Tre av våra elever fick följa med och vara med på hans pressträff som han hade i en av Treklangens lokaler.

Tänk på att vädret har blivit kallare nu så det är viktigt att eleverna har kläder så  de kan vara ute på rasten utan att frysa.

I matematiken fortsätter vi att befästa multiplikationstabellerna. Som vi skrivit tidigare får ni gärna öva hemma. Alla elever har ett konto på elevspel där man kan öva på multiplikation. Det finns även appar man kan ladda ner om man har tillgång till en surfplatta eller smartphone. Har man inte tillgång till det så kan man få övningar på papper av oss, kontakta oss gärna.

På SO:n har vi börjat jobba med religion, där vi jobbar med den samiska religionen som är en naturreligion.

Denna vecka har vi jobbat med läsförståelse och återberättande text när vi har svenska. Vi kommer även börja jobba med läsförståelse i engelska. På engelskan har vi jobbat med mat.

Alla som jobbar med klassen märker att den går framåt, konflikterna blir färre och går lättare att lösa. Vi ser att eleverna går framåt kunskapsmässigt och att det är en större trygghet i klassen. Det vi märker är att eftermiddagarna är lite jobbiga för eleverna så det är bra/ok om de äter någon frukt på eftermiddagen.

På måndagar erbjuder vi läxhjälp för fyrorna mellan 14-15, där kan man få hjälp med läxor, jobba ikapp om man varit sjuk eller känner att man vill öva extra på något. Det finns en lärare

Närvara.

maria.westerlund@uppsala.se

anna.persson2@uppsala.se