Årskurs 5

Här kan du läsa veckobrev från årskurs 5.

• Föreläsare

Nazanin Arshia2017-10-03

Hej alla föräldrar!

Igår, måndag 2/10 har eleverna i åk 4 och 5 fått lyssna på en föreläsning om att vara schysst (snäll) och säker på nätet.
    Prata gärna med era barn om detta. Det framkommer att många har "öppet" eller officiellt konto på Instagram vilket de nu har blivit varnade för.

Om ni har frågor eller funderingar kan ni höra av er till mig:
    Maria Oldberg (skolkurator) Treklangens skola.
    maria.oldberg@uppsala.se
    sms: 0725 39 17 43

Med vänlig hälsning Maria

• Föräldramöte

Nazanin Arshia2017-09-14

Föräldramöte 2017/2018

Tack till alla föräldrar som hade möjlighet att komma!

Med detta citat började vi mötet,

Mina föräldrar alltid gjort utbildningen och skola prioritet nummer ett. De trodde att en utbildning är den bästa present du kan ge till ditt barn.

Föräldrar har fått presentera sig. Nazanin, Tupac och Gudrun har presenterat sig och berätta om vilka ämnen de undervisar i. Tupac undervisar i biologi, engelska och idrott. Gudrun arbetar med en mindre grupp i engelska, svenska och so. Serdar och Mousa jobbar i klassen som elevassistenter.

Det är viktigt att eleverna ska ha med sig extra kläder, vattenflaska, skolväska till skolan och göra sina läxor i tid.

Sjukanmäl barnen för varje dag de är borta från skola på Skola 24: 0515-777601

All information kommer att läggas på skolans hemsida, så glöm inte titta där för att se vad vi arbetar med.

Tider för utvecklingssamtal kommer att skickas ut på fredag den 15 september.

Vi har bokat kortfilmsfestival som är i oktober och i november ska vi gå på skolbio.

• Vecka 37

Nazanin Arshia2017-09-14

2017-09-14

Hej alla i åk 5A!

Tack alla ni som kunde komma på föräldramötet i tisdags! Ni som inte hade möjlighet att komma till mötet kan läsa protokollet på hemsidan.

Varje fredag tar barnen hem sin dagbok då de ska utvärdera veckan och de ska skriva vad de behöver tänka på för kommande vecka. Vi tänkte att ni får läsa dagboken hemma så vet ni vad som har hänt under veckan.

I torsdags har det varit mycket tjafs på rasterna, vilket är jättetråkigt. Några elever får bestämda lekar nästa vecka, de är avstängda från King.

I matematik har vi jobbat klart i kapitel 1, decimaltal och efter varje kapitel har eleverna test. På måndag har elever test och vissa av dem har lånat hem matematikboken.

I svenska fortsatte vi med att skriva om ”Resan”, då fick elever sitta i grupp och diskutera och rita 10 saker som de ska ta med sig om de hamnar på en öde ö. ”Resan” är ett tema i svenska som eleverna jobbar med. De gör arbetet både i grupp och enskilt.

På grund av schemabyte kommer vi att börja 08:15 på torsdagar istället för 08:30.

Nästa vecka:

Måndag: simning,  finskrivningsläxa och dagboken ska lämnas

Tisdag: Engelska glosor

Onsdag: Idrott

Torsdag: Idrott

Fredag:

Trevlig helg önska personal i åk 5A!

Visar 1 - 3 av 7 Visa fler